Sidor

lördag 25 juni 2011

Spel med sekvensbilder

Här finns ett litet spel med sekvensbilder, där man drar och släpper bilderna i rätt ordning.



Källa: http://funschool.kaboose.com/index.html

torsdag 23 juni 2011

Skriv ut och färglägg

Färgläggning av färdiga motiv är roligt och tränar dessutom finmotoriken. Det finns hur mycket bilder som helst på nätet att skriva ut och färglägga, och egentligen räcker det med att söka på önskat motiv och färglägga eller coloring. Vill man ha en större samling bilder att välja mellan kan man besöka till exempel någon av sidorna nedan.




Hos Coloring Pages kan man också färglägga många bilder online. 


Coloring Book Fun





Coloring Books har bilder med många kända figurer.

onsdag 22 juni 2011

Sekvensbilder

Här följer exempel på sekvensbilder från fyra olika webbsidor. Svårighetsgraden är blandad så att man får sålla utifrån barnets egna förutsättningar.

Learning Resources



Kiz Club - Learning Resources for Kids



abcteach






Det sista exemplet hittade jag genom bloggen Förskoleburken som drivs av en förskollärare. Hon delar med sig av eget material och dessutom många tips om vad man kan hitta på webben. I ett par inlägg har hon skrivit om sekvensbilder men det finns också annat på hennes blogg, som man kan ha stor nytta av i träningen av autistiska barn. 

måndag 20 juni 2011

Spela med Barbapapa

Barbapapas hemsida finns några trevliga, enklare spel och klurigheter. Barnen kan till exempel spela memory, lägga pussel och färglägga motiv med Barbapapa. Ett par av övningarna ger träning i att dra och släppa föremål på skärmen medan andra tränar förmågan att klicka med viss precision.






Källa: http://www.barbapapa.fr/, Barbapapas officiella webbsida

Bildprogram med olika kategorier

Med det här programmet kan man snabbt söka efter bilder inom olika kategorier. Man kan söka på egna sökord men det är begränsat vad som ger träff och hur många alternativa bilder man kan välja mellan, vilket förstås inte alltid ger optimala bilder. Lämnar man vänsterspalten tom får man bilder utan text. Välj samma färg på ramen kring bilderna så kan man matcha kategorierna mot varandra.





Källa: http://www.senteacher.org, SEN Teacher - free teaching resources for special education