Sidor

lördag 19 november 2011

Sekvensbilder och bloggfynd!

Jag blev så glad när jag hittade den tyska bloggen Autismus Arbeitsmaterial. Här finns massor av träningsmaterial för autistiska barn och även mycket bra länkar, så ett besök på bloggen rekommenderas verkligen. Man kan nog finna det mesta som hör träningen till och jag hittade till exempel sekvensbilder att skriva ut under kategorin Kausalität. 


Ännu fler sekvenser finns under kategorin Selbständigkeit, bland annat hur det går till hos frisören.


torsdag 17 november 2011

Modeller i papper

Det finns verkligen många fina set med pappersmodeller och figurer på nätet. Om man tycker att det är roligt att klippa och klistra tror jag att man kan ha användning för en del i träningen. Man kan skapa olika miljöer för att träna låtsaslek men också olika språkliga övningar. Ett plus är att man kan göra en uppsättning för förskolan och en annan att ha hemma. 

LRF bjuder på en bondgård med tillhörande djur att skriva ut. 



Meddybemps har skapat byggnader och människor i en skala som passar till tågbanor i trä från till exempel Brio. 



Canon har en mängd olika modeller av olika svårighetsgrad att göra i papper. Bilden nedan visar några modeller under rubriken Craftown.



Hos Disney Family.com hittar man många fina pappersmodeller, såsom huset från filmen Upp, men också annat med kända filmer och figurer som tema, till exempel pyssel och recept. 



söndag 6 november 2011

Pyssel för alla

På barnens förskola har de en massa roligt material att pyssla med och det senaste är PlayMais. När jag såg vad de gjort på förskolan beställde jag hem en förpackning från en webbutik lagom till helgen och jag har haft väldigt roligt tillsammans med båda barnen. PlayMais är otroligt lätt att skapa med. Det består av byggbitar av majsstärkelse som man fäster vid varandra med vatten. Man tar en ren disktrasa, blöter och vrider ur och sedan räcker det att trycka en bit lätt mot trasan, för att få den att fastna på en annan bit eller på ett papper. Det kräver varken styrka eller någon större precisionsförmåga, och som bonus är det en ekologisk produkt. Med varje förpackning följer ett litet häfte med idéer och beskrivningar. Vill man få mer inspiration kan man till exempel titta här.

När vi skulle börja pyssla bad min fyraåring mig att ta fram en kniv så att hon kunde dela några bitar, för att det brukar de göra på förskolan. Det märktes sedan att det här hade hon gjort förr, och det första hon skapade var en prinsesstårta till dockskåpet. Min treåring var också intresserad av att sitta med en stund, vilket inte händer så ofta. Det blev ingen prinsesstårta men någon form av fågelmonster om jag tolkade honom rätt. Han var mäkta stolt och glad!