Sidor

fredag 27 april 2012

Känslor

Här följer några tips på material med känslor och ansiktsuttryck som man kan använda i träningen.

AutismXpress är en enkel app med charmiga figurer som uttrycker olika känslor. Min treåring tycker om den här appen och han brukar imitera de olika känslouttrycken. Vi använder gratisversionen men det finns också en betalversion med fler funktioner, AutismXpress Pro.ABA Flashcards and Games - Emotions  och Touch and Learn - Emotions är två appar med bilder på mestadels barn som visar olika känslor. I båda apparna kan man redigera text och ljud samt lägga till egna bilder. Med kameran i iPaden blir det smidigt att fota och lägga in nya bilder. När jag testat apparna med min treåring, väcker bilder på honom själv eller på nära och kära inte oväntat större intresse än bilderna som följer med apparna. Båda apparna är gratis.


På Förskoleburken hittar man ett par inlägg med tips om material under etiketten Känslor, till exempel SEN Teacher och Do2Learn.  Några andra resurser man kan hitta på nätet är:

Printable Emotions Game Autism - bingospel från Free Printable Fun, som även har annat träningsmaterial för barn med autism.

Let´s Face It! - tipsfrågor med situationsbilder.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar