Sidor

tisdag 24 januari 2012

Skapa med iPad

Barnen har provat några appar som man kan skapa med på ett eller annat sätt, och som jag tycker fungerar både som egen sysselsättning och vid Barnets stund. Kanske kan de användas som förstärkare också. De tre första apparna hittade jag genom Pappas appar.

Med Pyssla och Måla med Kids Canvas kan man snabbt och lätt skapa bilder med bland annat pärlor, mosaik, garnbitar och post-it-lappar. Man kan skapa en bild i ett material och sedan växla till ett annat och se hur bilden ändrar karaktär. Några lägen ger en rörlig bild. Det går att spara bilder och plocka fram dem igen när man vill fortsätta med dem. Pärlplattan är appens utgångsläge och det mina barn använder mest, men de testar gärna de andra lägena när de har gjort klart en bild.Paint My Wings från Toca Boca är en mycket trevlig app som kan roa barnen länge. Man färglägger vingarna på fjärilar och eftersom båda vingarna färgläggs simultant bildar minsta streck eller prick härliga mönster. Fjärilarna är lite kul i sig eftersom de rör på sig och är lite kittliga samt säger någon fras ibland, dock på engelska.Midnight HD Lite styr man ljuspartiklar med upp till tio fingrar. Med olika fingersättningar skapas olika figurer och ljusflöden, vilket är roligt för barnen att upptäcka och fascinerande att se hur partiklarna rör sig. Genom att slänga in ett finger eller två kan man förstås vara med själv också. Vi har provat gratisversionen men det finns också en betalversion här.
NodeBeat är en musikapp som är enkel att använda och visuellt tilltalande. Man behöver inte kunna spela utan allt man gör blir musik eller en musikbakgrund.YouTube-klippet nedan ger ett smakprov på hur det kan låta, men det framgår inte riktigt hur lätt den är att använda då appens olika möjligheter demonstreras i klippet.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar