Sidor

tisdag 6 mars 2012

Appar med pussel

Vi har provat några olika appar med pussel som båda barnen har tyckt om. Min femåring gillar att pussla även annars medan treåringen inte vill lägga vanliga pussel. Med iPad tyckte han däremot att det var roligt från första stund.


My First App Vehicles är en väldigt bra app med fina illustrationer. Den innehåller två olika typer av pussel. I det ena väljer man antal bitar bilderna ska delas i och i det andra matchar man ihop två bilder genom att scrolla. Det här är en av min treårings favoritappar och det beror nog inte bara på att den har fordon som tema, utan även på belöningarna i form av roliga animationer när man lyckas. Appen innehåller också ett spel med kulor som är mycket uppskattat.  Här gäller det att vinkla iPaden så att kulorna placerar sig rätt. 


Recension finns på Pappas appar av den här appen och de två följande.


En dag på cirkus är en trevlig app med många små uppgifter att lösa, däribland pussel i olika former. En del av uppgifterna är lite svårare och barnen behöver min hjälp ibland för att komma vidare, vilket gör det till en bra app att sitta tillsammans med. Innehållet i appen håller barnens intresse vid liv samtidigt som man kan få till en del samspel.Pettsons Pussel består av tre stycken pussel med temat Pettson och Findus. Pusslen har olika svårighetsgrader och man kan välja att se motiven som bakgrundsbilder. Det senare är bra eftersom de enskilda pusselbitarna är så detaljrika att det kan vara svårt att se hur de ska läggas i förhållande till varandra, men det kanske handlar mer om matchning än pusslande, när man använder den funktionen. När man lagt klart ett pussel händer det saker när man klickar på bilden, vilket kan roa barnen en stund.Smurfs Puz är lite för svår för treåringen men femåringen klarar den galant. Smurfarna tillhör just nu hennes favoriter och hon använder den här appen ganska ofta. Man kan välja svårighetsgrad och den enklaste nivån har nio bitar, men det kan ändå bli ganska klurigt eftersom två bitar alltid byter plats med varandra. Den här appen är gratis.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar