Sidor

lördag 2 juni 2012

Dockteater med iPad

Appen Sock Puppets är en dockteater med handdockor av sockor. Man kan välja mellan ett antal bakgrunder och sex charmiga dockor som rör munnen synkroniserat med det man själv säger. Appen är gratis men fler funktioner finns att köpa till genom i-app-köp. I grundutförandet kan man göra inspelningar på trettio sekunder och för 7 kronor får man ytterligare en minuts inspelning. Man kan också köpa till dockor med olika teman.

Vi har köpt extra inspelningstid men dockorna rör på munnen oavsett om man spelar in eller inte, vilket ger möjlighet till mycket längre konversationer. Min femåring använder den här appen för låtsaslek och vi brukar också använda den tillsammans, och då kan jag få in språklig träning samtidigt som vi hittar på en historia. När det gäller min treåring som inte pratar så mycket än, kan den här appen locka fram några ord ibland. Det är en av de bästa apparna jag använt tillsammans med barnen.


Vill man få idéer till att göra riktiga handdockor kan man ta en titt på till exempel Family FunDanielle´s Place eller Legends & Lore

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar