Sidor

söndag 1 september 2013

Pyssel - dockkläder

Pinterest hittade jag idén att göra barbiekläder av urvuxna eller udda strumpor. Jag visade bilderna från Pinterest för min dotter och hon nappade direkt. Strumplådan åkte fram tillsammans med saxar och självhäftande dekorationsstenar. Jag visade henne hur man kan göra två tröjor av en strumpa genom att klippa av den på mitten och sedan klippa ett hål i tån för halsen och två mindre hål på vardera sida för armarna. På den andra halvan av strumpan behövs förstås bara hålen för armarna. Min dotter fick till både tröjor, kjolar, klänningar och mössor. Hon kom också på att hon kan göra kläder till en större docka eller nalle genom att klippa av tån på en strumpa och ett lite större hål vid hälen, så blir det ett par byxor att dra på.

Vi hade en stund med ett kul och kreativt pyssel och på köpet fick Barbie med vänner en något annorlunda look! Träning i att klippa ger det också och det blir rensat i strumplådan.
2 kommentarer:

  1. Vilken härlig sida och vilket roligt tips med strumporna som blev dockkläder! Titta gärna in hos mig - har en liknande sida! ;) www.kaosteknik.se

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för tipset om din sida med material och tänkvärda inlägg!

      Radera