Sidor

lördag 25 januari 2014

Gissa vem


Egentligen hade jag tänkt skriva ut och göra ett spel till flera deltagare, men laminatorn hade fått fötter och färgen i skrivaren började ta slut, så att det blev två oplastade kopior av spelet från bloggen My Spanish Teacher. Jag och min dotter klippte isär ett ark så att vi fick en hög med bilder att matcha med det andra arket. Vi turades sedan om att dra ett kort och beskriva personen på bilden och den andre fick klura ut vilken person det handlade om. Förutom utseende, kön och ålder beskrev vi känslan som personen uttryckte.

Spelet påminner i upplägget om appen LasseMaja där man genom ledtrådar ska hitta en tjuv. För att göra spelet lite mer spännande lånade jag tjuvtemat därifrån och gav ledtrådar, men jag lade också, såsom i appen, in några påståenden om vad personen/tjuven inte hade när vi spelat några rundor: "Hon/tjuven har inte glasögon." Med spelet kan barnet träna på att beskriva och att lyssna på en beskrivning och komma ihåg olika påståenden, så att man i slutändan kan lägga ihop två och två.För att få till utskriften fick jag ta en skärmdump av bilden och anpassa storleken i Photoshop, men om man kommer bättre överens med sin skrivare kanske det går att printa den direkt från sidan. Namnen kan man ju radera i Photoshop.

Jag tycker att idén i det här spelet är bra och det finns ju många bildkartor att skriva ut på nätet, om man inte vill sätta ihop egna med till exempel personer, djur, föremål eller verb och spela efter samma upplägg. Om man vill använda ett tema går ju det också att variera.

1 kommentar:

  1. Jättebra, tycker jag! Ska börja träning med sonen nu och vill veta hur man får tag på en sådanhär karta? Mvh Erika

    SvaraRadera