Sidor

måndag 27 januari 2014

Timstock

Vi har provat flera appar som visualiserar tid och den vi fortsatt använda är Timstock. Den är kort sagt enkel och funktionell. Bra att ha till hands när barnen måste vänta på något och behöver få begrepp om hur lång väntan blir. Ibland använder vi den också för motivation och för att hjälpa barnen att fokusera på en uppgift, som till exempel att städa i korta pass eller att klä på sig.


2 kommentarer:

 1. Hej!
  jag undrar om man kan ha igång timstocken samtidigt som man använder en spelapp. mest för att barnen ska förstå att tiden har gått ut samt öva på turtagningen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Jag har testat Timstock tillsammans med några spelappar och det kommer upp ett fönster som meddelar när tiden gått ut. Det surrar också till men någon signal hörs inte. Jag tycker inte att appen kommer till sin rätt i det här fallet, eftersom det visuella med lamporna som släcks vartefter går förlorat. Har du testat timern som finns i klockappen i telefonen (iPhone)? Där dyker det också upp ett fönster när tiden gått ut och signalen fungerar. Det finns ju dessutom en del roliga ljud att välja mellan.

   Radera