Sidor

måndag 14 maj 2012

Vem där?

Med appen Knock Knock Family kan man träna igenkänning och benämning av personer, djur och föremål på ett lekfullt sätt. Den bygger på en frågelek som både genom sitt gissningsmoment och överraskningsmoment, kan locka fram tal. I kombination med att man kan lägga in egna bilder är detta verkligen lyckat. På skärmen ser man en dörr med tre små glasrutor och genom rutorna syns någon som står bakom dörren. När man knackar på dörren öppnas den och man ser hela bilden.


Det följer med elva tecknade bilder på personer och djur, men man kan som sagt också lägga till egna bilder på ett smidigt sätt direkt med den inbyggda kameran eller från bildbiblioteket. Tyvärr kan man endast lägga in fem egna bilder i den här första versionen som är gratis. Jag skulle dock gärna betala några kronor för att kunna lägga till betydligt fler bilder. Det skulle vara perfekt att kunna träna namnen på till exempel alla dagiskompisar med den här appen.

Appen innehåller förinspelat tal och frågan "Who's there?" kan inte spelas över, men däremot benämningen på bilderna som följer med. När man lägger till en bild kan man också spela in ljud. Jag har löst detta genom att helt enkelt stänga av talet men då försvinner också ljudeffekterna, som att det knackar på dörren. Allt som allt tycker jag att det här är en bra och användbar app och jag hoppas att Curio Makers vidareutvecklar den. Idén som sådan fungerar säkert också bra med vanliga foton och ett dubbelvikt papper med en utskuren dörr.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar